‘Alles is straks nieuw, duurzaam en gasloos.’

‘Ik wandel zo vanuit mijn nieuwe appartement de stad in en duik het terras op,’ vertelt Dineke Ubak-Haze (67). Volgend jaar verhuist zij naar haar nieuwe woning van Wonen in het Hart. Hier woont ze op een droomplek: middenin het centrum van Meppel.

‘Ik ben geboren en getogen in Meppel,’ begint Dineke. Tot haar twintigste heeft ze in de stad gewoond. ‘Ik verhuisde toen naar een vrijstaand huis in Staphorst. Hier heb ik met veel plezier gewoond.’ Haar huis werd alleen te groot. ‘Ik heb drie slaapkamers waar ik nooit kom en de tuin is me te groot. Ook was ik toe aan een nieuwe uitdaging.’ Daarom ging Dineke op zoek naar een nieuw huis. Over de woonplek was geen twijfel mogelijk. ‘Ik zei altijd tegen mezelf: als ik ouder word, ga ik weer terug naar Meppel.’

Woonwensen
Een ruime gelijkvloerse woning met balkon. En dat op een mooi plekje in Meppel. Dat zijn Dinekes woonwensen. Via Facebook komt ze bij Wonen in het Hart. Dit nieuwbouwproject telt 21 koopappartementen aan de Kromme Elleboog en de Groenmarkt in Meppel. Ieder appartement heeft een ruime woonkamer met open keuken, twee slaapkamers, een complete badkamer en volop bergruimte. ‘Dit is precies wat ik zocht,’ zegt Dineke.

Dinekes keus
Dineke neemt direct een optie op een appartement van Wonen in het Hart. ‘Ik heb gekozen voor een woning van bijna honderd vierkante meter op de tweede verdieping. Het appartement ligt aan de kant van De Kromme Elleboog en heeft een eigen balkon,’ gaat Dineke verder. Ook is haar appartement helemaal van deze tijd. ‘Alles is nieuw, duurzaam en gasloos. Daarnaast krijg ik vloerverwarming. Dat spreekt me erg aan.’

Stads genieten
Ze woont straks op een echte droomlocatie. ‘Ik ben echt een gezelligheidsmens,’ vertelt ze. ‘Ik wandel zo vanuit mijn nieuwe appartement de stad in en duik het terras op. Daarnaast ben ik actief bij een aantal bridgeclubs in Meppel en fiets ik binnen een halfuur naar de sloep en stacaravan van mijn broer in Wanneperveen.’

Mooi vooruitzicht
Dineke heeft haar vrijstaande woning in Staphorst snel kunnen verkopen. ‘Binnen vier weken heb ik zelf zonder makelaar mijn huis verkocht,’ lacht ze. ‘Ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan. Daarom woon ik vanaf augustus tijdelijk ergens anders tot mijn nieuwe appartement klaar is. Ik kijk ernaar uit om straks met een heerlijk kopje koffie op mijn nieuwe balkon te zitten.’

Wil jij ook, net als Dineke, in een gloednieuw appartement in het centrum van Meppel wonen? Bekijk hier wat er nog beschikbaar is

 

Laat hier je gegevens achter en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Door op verzenden te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.