‘Wonen in het Hart is precies wat ik zocht: midden in het centrum en toch ruimte voor mijn auto’


Duurzaam, gasloos en midden in het centrum. Dat is Wonen in het Hart, een nieuwbouwproject aan de Kromme Elleboog en Groenmarkt in Meppel. Sebastiaan Pen gaat er wonen.

Sebastiaan Pen (38) woont nu in een bovenwoning net buiten het centrum van Meppel. Hij woont met veel plezier in zijn huurwoning, toch vindt hij het tijd voor een volgende stap: een koopappartement van Wonen in het Hart.

Keuze voor Meppel

‘Ik was al een tijdje op zoek naar een koopwoning omdat ik graag een huis wil dat echt van mezelf is,’ vertelt Sebastiaan. De keuze voor Meppel was snel gemaakt. ‘Ik ben een geboren en getogen Meppelaar, mijn vrienden wonen hier. Dit is echt mijn stad. Ik vind het ook belangrijk om dicht bij het gezellige centrum te wonen. De bedrijvigheid spreekt me aan. Daarnaast zit ik er nog niet op te wachten om in een gezinswoning midden in een kinderrijke buurt te wonen. Daarom is Wonen in het Hart precies wat ik zocht.’

Duurzaam en gasloos

‘Tijdens mijn zoektocht hadden vooral nieuwbouw en jongere woningen mijn aandacht,’ vertelt Sebastiaan. ‘Deze huizen zijn duurzamer, onderhoudsvriendelijker en verkopen daardoor straks ook weer beter. Dat zit bij een appartement van Wonen in het Hart wel goed. Deze worden duurzaam en gasloos gebouwd. Daar geniet ik van als ik erin woon, maar ook als ik mijn huis straks weer verkoop.’

Goede locatie

Sebastiaan kwam het project Wonen in het Hart van Van Wijnen online tegen. ‘De locatie is echt fantastisch. Je staat zo op het pleintje met kroegjes. Ondanks dat ik straks heel centraal woon, kan ik hier wel mijn BMW veilig kwijt op mijn eigen parkeerplek in de parkeergarage.’

Mancave

Het appartement van Sebastiaan telt twee slaapkamers, heeft een ruime woonkamer met open keuken en een buitenruimte. ‘In de kleinere kamer maak ik mijn slaapkamer en de grote kamer wordt mijn mancave,’ lacht Sebastiaan. ‘Hier heb ik genoeg ruimte voor mijn hobby’s zoals gamen en muziek maken.’

Eigen plekje

De bouw van het appartementengebouw is in juli gestart en is naar verwachting in oktober 2020 al klaar. ‘Ik heb de keuken al uitgezocht,’ zegt Sebastiaan. ‘Sporten en gezond eten vind ik erg belangrijk. In mijn nieuwe keuken kan ik mijn ei goed kwijt. Ook heb ik alvast een vloer en een bank uitgekozen. Ik kijk er echt naar uit om hier volgend jaar mijn eigen plekje van te maken.’

Wil jij net als Sebastiaan straks in een duurzaam appartement op een fantastische plek wonen? Neem nu contact op met Van Dorsten Makelaars.

 

Laat hier je gegevens achter en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Door op verzenden te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.