Groen en autoluw wonen in de binnenstad

De bouwwerkzaamheden van het appartementengebouw aan de Kromme Elleboog en Groenmarkt zijn in volle gang. De verwachting is dat deze werkzaamheden in september of oktober 2020 worden afgerond en dat de parkeergarage vanaf 1 november in gebruik wordt genomen. Naast deze werkzaamheden wordt straks het gebied rondom de appartementen autoluw en groener gemaakt. Wat dat betekent, dat lees je hieronder.

Groenmarkt

Het beeld van de Groenmarkt gaat behoorlijk veranderen op verschillende punten. Het parkeerterrein maakt plaats voor een levendig, sfeervol groen plein. Zo wordt dit een plek waar evenementen een markt of terrasjes kunnen komen. Daarnaast worden de huidige bomen verwijderd en komen er nieuwe, gezonde bomen. Ook komen er meer planten, zitplekken en sfeervolle verlichting. Zo hebben de bewoners aan de Groenmarkt-zijde van Wonen aan het Hart straks uitzicht op een echt, stedelijk plein.

Kromme Elleboog

Ook de Kromme Elleboog wordt een stuk groener. Hier komen ook nieuwe bomen met meer groeiruimte. Daarnaast sluit de bestrating straks aan op de rest van de binnenstad en komt er een bloembak met zitplekken.

Meer weten of je mening geven over de plannen? Dat kan op deze website.

Laat hier je gegevens achter en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Door op verzenden te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.