Interview uitvoerder Wonen in het Hart

Vorig jaar startte net voor de bouwvakantie de bouw van Wonen in het Hart, een appartementencomplex met parkeergarage in het centrum van Meppel. Ondanks dat de krappe bouwlocatie zo centraal ligt, verlopen de werkzaamheden goed volgens planning. Uitvoerder Anne Jan Ter Steege bij Van Wijnen vertelt de stand van zaken.

‘Wonen in het Hart is meer dan alleen een appartementencomplex,’ weet Anne Jan. ‘Het nieuwbouwproject bestaat uit vier aparte delen. Als eerste heb je de vijftien koopappartementen aan de Kromme Elleboog-zijde en een blok met zes koopappartementen aan de Groenmarkt. Daarnaast komt er een ander deel met 31 huurappartementen. En ten slotte de parkeergarage.’

Vergevorderde staat
De bouw van het gehele nieuwbouwproject is in een vergevorderde staat. ‘Op dit moment zijn we bezig met de afbouw,’ vertelt Anne Jan. ‘Dat betekent dat de tegelzetter nu bezig is met het betegelen van de wanden en vloeren van de appartementen. Daarnaast worden de keukens in de huurappartementen nu geplaatst. Ook zijn diverse bedrijven de nutsvoorzieningen aan het aanleggen, denk hierbij aan elektriciteit, water en internet. Alles verloopt goed volgens planning.’ 

Appartementen aan Kromme Elleboog-zijde

Uitdaging
Het bouwen van Wonen in het Hart is soms best uitdagend voor Anne Jan. ‘De bouwlocatie ligt middenin het centrum van Meppel, hierdoor is het echt passen en meten met de ruimte die we hebben. Je kunt bijvoorbeeld lastig de bouwmaterialen uitstallen. Daarom werken we met het zogeheten just in time principe. Dat houdt in dat de materialen precies op tijd worden geleverd en ook gelijk verwerkt worden. Daarnaast moet er nog meer op veiligheid worden gelet doordat we in hartje Meppel werken. Zo lopen er continu mensen langs de bouwplaats en is er veel verkeer. Daarom werken we met netten en is er dagelijks een verkeersregelaar om de veiligheid te waarborgen.’

Sluit aan bij omgeving
Een aantal van de netten en steigers zijn inmiddels al verdwenen waardoor je nu een glimp kunt opvangen van Wonen in het Hart. ‘Uiterlijk week 27 gaat de laatste steiger weg,’ zegt Anne Jan. ‘Hierdoor kun je goed het ontwerp van de woningen zien. Ze zijn in dezelfde traditionele stijl ontworpen als de rest van de omgeving. Ondanks dat het nieuwbouw is, past het helemaal bij de sfeer van het centrum. Ook van binnen zijn de woningen heel mooi en ruim. De bewoners kunnen hier straks prachtig vanuit hun appartement of balkon genieten van het bruisende centrum van Meppel.’

Wil jij middenin het centrum van Meppel wonen? Dan is er goed nieuws: in Wonen in het Hart zijn nog enkele koopappartementen beschikbaar. Bekijk snel welke nog vrij zijn.

Laat hier je gegevens achter en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Door op verzenden te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.