Stappenplan nieuwbouwwoning kopen

Nieuwbouwwoning kopen van Van Wijnen: hoe gaat dat in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning kopen van Van Wijnen, wat houdt dat precies in? We leggen het je graag uit in onderstaande video. Daarnaast hebben we de verschillende stappen daaronder voor je op een rijtje gezet: van de start verkoop tot de oplevering van uw nieuwe droomhuis.

 

 

1. Beginnende interesse

Ben je geïnteresseerd in een nieuwbouwproject van Van Wijnen? Dan kun je je via de website inschrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief. Hierin lees je over de ontwikkelingen van het project. Ook ben je hiermee als eerste op de hoogte van wanneer jij jouw droomappartement kan reserveren.

2. Reserveren

Zit jouw droomhuis er misschien wel tussen? Reserveer dan dit appartement. Door een woning te reserveren, krijg je een optie op een appartement naar jouw keuze zodat jij bij start verkoop deze meteen kunt kopen.

 3. Optie nemen

Zodra de woning aan je is toegewezen, wordt er een gesprek ingepland met de makelaar. Tijdens dit gesprek neem je samen de contract- en/of verkoopstukken door en kun je een optie nemen op de woning. Dit betekent dat je de woning als het ware reserveert. De optietermijn duurt enkele weken. Wil je toch niet overgaan tot koop? Dan kun je je tijdens de optietermijn zonder gevolgen nog terugtrekken.

4. Overgaan tot koop

Besluit je tot aankoop over te gaan? Dan krijg je van de makelaar een concept  koopovereenkomst en aannemingsovereenkomst. Hierin zijn de rechten en plichten van de koper, de verkoper en de aannemer geregeld. Deze documenten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De koopovereenkomst regelt de aankoop van de grond waarop je woning wordt gebouwd. In de aannemingsovereenkomst wordt de bouw en de afbouw van je huis geregeld.

Je koopt de woning vrij op naam: de verkoper betaalt de bijkomende kosten. Denk hierbij aan de notariskosten, makelaarscourtage, standaard sanitair en BTW (21%).

Kosten die je nog zelf moet betalen zijn: kosten voor de keuken en eventueel meer- en minderwerk.

5. Tekenen van de koop- en aanneemovereenkomst

Wanneer je de koop- en aanneemovereenkomst goed hebt doorgenomen, kom je bij de makelaar op kantoor om te tekenen. Vanaf het tekenmoment heb je nog 7 dagen bedenktijd. Binnen deze termijn kun je zonder gevolgen afzien van de koop. Ook nemen de meeste mensen een financieringsvoorbehoud op in de overeenkomst. Heb je de financiering rond? Gefeliciteerd! Dan is de koop definitief.

6. Woonconsulent

Bij Van Wijnen krijg je een persoonlijke woonconsulent(e) toegewezen die je het hele traject van de voorbereiding tot de oplevering begeleidt. Met hem of haar bespreek je je individuele wensen en de mogelijkheden van je woning.

7. Start bouw

Bij de start van de bouw hoort natuurlijk ook een start bouw feest, hiervoor word je uitgenodigd door Van Wijnen. De woonconsulent maakt voor jou een prognoseplanning: zo weet je wat je van de bouwplanning kunt verwachten.

8. Kijkmomenten

Wil je een kijkje komen nemen op de bouwplaats? Tijdens het bouwproces kun je enkele keren langskomen. Hiervoor worden er speciale kijkmomenten ingepland. Zo kun je op een veilige manier onder begeleiding de bouwplaats verkennen en betreedt je voor het eerst je nieuwe appartementengebouw. Naast de kijkmomenten ontvang je een maandelijkse nieuwsbrief met informatie over de voortgang van de bouw en de planning.

9. Oplevering

Het is dan bijna zover: de oplevering van jouw nieuwe appartement. Twee weken voor de oplevering en sleuteloverdracht kun je langskomen om het huis te controleren op onvolkomenheden: de zogeheten voorschouw. De definitieve oplevering is een belangrijk juridisch moment, dus neem vooral een bouwkundig specialist mee die het huis controleert in jouw belang. Is alles in orde? Dan maken we alles gereed voor de overdracht en ontvang je de sleutels. Gefeliciteerd, je bent eigenaar van je nieuwbouwwoning, klussen maar!

Benieuwd naar welke nieuwbouwwoningen er in Wonen in het Hart in verkoop zijn? Bekijk hier het huidige aanbod.

Laat hier je gegevens achter en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Door op verzenden te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.