Wonen in Meppel

Wonen in bruisend Meppel

Op de grens van Drenthe en Overijssel ligt Meppel. Een levendige stad met ruim 33.000 inwoners, waarvan er zo’n 28.000 in de stad zelf wonen. Dat Meppel vroeger een echt schipperscentrum was, zie je vandaag de dag terug in het historische centrum van de stad. Met haar vele karakteristieke grachtenpandjes en sfeervolle grachten waan je je hier soms in Amsterdam. Mede vanwege namen zoals Heerengracht, Keizersgracht en Prinsengracht wordt de stad ook weleens het Mokum van het Noorden genoemd. Ook erg leuk: je kunt met je boot tot in het centrum van de stad aanleggen.

Erop uit in Meppel

Het Meppeler centrum barst van de gezellige straatjes, grachten en pleinen. Traditiegetrouw zijn er elke donderdag en zaterdag markten op de pleinen in de binnenstad. Hier kun je van alles kopen, van lekkernijen tot een nieuw paar sloffen. Met diverse grotere winkelketens, tal van speciaalzaken en restaurantjes is Meppel de ideale plek om een dagje te shoppen, te lunchen of uitgebreid te dineren. Ook tijdens een regenachtige dag kun je voor je dagelijkse boodschappen in Meppel goed terecht, bijvoorbeeld in overdekte winkelcentra de Keyserstroom en de Swaenenborgh. Andere overdekte winkelcentra vind je in de Meppeler wijken Haveltermade, Koedijkslanden en Oosterboer.

Evenementen in Meppel

Meppel is een stad waar jaarlijks vele evenementen worden georganiseerd. Deze trekken niet alleen de Meppelers zelf. Evenementen als Donderdag Meppeldag, Grachtenfestival Meppel en Meppel Culinair trekken jaarlijks vele duizenden bezoekers. Hou je meer van een dagje cultuursnuiven of een sportief uitstapje? Maak dan een stadswandeling of volg een van de vele fiets- of wandelroutes door de mooie omgeving.

Laat hier je gegevens achter en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Door op verzenden te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring.